Відкриття меморіальної дошки видатному ботаніку, досліднику, педагогу Мулярчуку Сисою Олександровичу

07 жовтня відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки видатному ботаніку, досліднику, педагогу Мулярчуку Сисою Олександровичу. Дана дошка була розроблена за сприянням директора Ніжинського краєзнавчого музею ім. Івана Спаського Геннадія Дудченка та депутата міської ради Володимира Мамедова та встановлена на будівлі за адресою: м.Ніжин, вул. Овдіївська, буд. № 1.

Мулярчук Сисой Олександрович(1897-1975) - викладач Ніжинського педінституту (НДУ ім. М.Гоголя), кандидат біологічних наук. Народився у селі Малі Балабайського повіту Волинської губернії. Навчався у сільській школі, Ніжинському інституті народної освіти (1925-1928); викладач хімії в медичному училищі м. Ніжин; навчався в аспірантурі Українського інституту рослинництва (м. Харків); зав. кафедри Лубенського педінституту (1936-1941). Під час Великої Вітчизняної війни був на окупованій території (м. Ніжин); викладач Ніжинського педінституту (1950).

В урочистостях взяли участь: директор Ніжинського краєзнавчого музею ім. Івана Спаського, депутат міської ради Геннадій Дудченко, представники управління культури Ніжинської міської ради, працвівники музею, рідні та студенти Сисоя Олександровича.

Багато добрих і теплих слів сьогодні лунало про життєвий та професійний шлях видатного ботаніка від його рідних та студентів.

Начальник сектора інформаційно-аналітичної роботи

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Катерина Симоненко

07.11.2019