Засідання робочої групи по обрахунку пасажиропотоку

Якісна організація міських пасажирських перевезень є одним з головних завдань, рішення якого забезпечує життєдіяльність нашого міста.

Вкрай актуальним питанням залишається процедура встановлення тарифу на пасажирські перевезення. Перевізники подають до виконавчого комітету власний розрахунок тарифу, але мешканці з даним розрахунком не погоджуються. Традиційно, ніжинські перевізники здійснюють розрахунок тарифу на основі нормативного методу із урахуванням галузевих норм використання матеріальних та паливно-енергетичних ресурсів, ставок податків і зборів, прогнозного індексу цін виробників промислової продукції на запланований рік. Такий метод прямо передбачений Методикою розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, яка розроблена Міністерством транспорту та зв'язку України.

6 вересня відбулось чергове засідання робочої групи з вирішення питання щодо обрахунку пасажиропотоку в м. Ніжині під головування першого заступника міського голови Григорія Олійника. Також взяли участь заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник, радник міського голови Сергій Осадчий, депутати міської ради, перевізники, громадськість міста та ЗМІ.

На засіданні представником Чернігівського Технологічного інституту Артемом Тарасенком було презентовано моніторинг пасажиропотоку на перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті загального користування, який ставив за мету визначення фактичного пасажиропотоку на маршрутах по місту Ніжина.

З текстом презинтації можете ознайомитися нижче:

ПРЕЗЕНТАЦІЯ 1 ТА 2 ЕТАПІВ НАУКОВО-ДОСЛІДНОЇ РОБОТИ НА ТЕМУ «ДОСЛІДЖЕННЯ ПАСАЖИРОПОТОКІВ НА МАРШРУТАХ ТРАНСПОРТУ ЗАГАЛЬНОГО КОРИСТУВАННЯ ТА ОПТИМІЗАЦІЇ ТРАНСПОРТНОЇ МЕРЕЖІ МІСТА НІЖИНА»

Також під час обговорення визначено контрольний день обрахунку пасажиропотоку. За пропозицією ректора НДУ Олександра Самойленка було обрано – 18 вересня 2018 року.

По закінченню засідання Григорій Олійник звернувся до представників перевізників з проханням не припиняти обслуговування маршрутів № 11, 12, 13 15 -го вересня, а продовжувати перевозити пасажирів, доки не буде підраховано остаточно пасажиропотік і не буде прийнято рішення виконавчого комітету щодо тарифу на перевезення. Перевізники погодилися.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

06.09.2018